Welke schoenen draag je tijdens Salsa dansen?

Bij Salsa dansen is het dragen van goede dansschoenen erg belangrijk. Door de snelle pasjes en de vele draaibewegingen, is het van belang om salsa schoenen te kiezen van een goede kwaliteit. Dit om blessures te voorkomen en het optimale uit de dansstijl te halen.

Bij DANSWinkel Eindhoven hebben wij een ruim assortiment salsaschoenen. Wij bieden diverse merken, modellen, kleuren en maten aan. Hoe kies je nou de geschikte salsaschoenen? En op welke manier verschillen hoge kwaliteit salsaschoenen van normale hakjes? Wij leggen het uit!

Salsaschoenen voor haar

Anna kern salsa schoenen voor haar goudkleurig

Allereerst is het belangrijk om schoenen te kopen met de juiste hakhoogte. Zeker als je net begint met dansen is het aan te raden om met een wat lagere hak te beginnen. De lagere hakhoogtes variëren van 3,5 cm tot 6 cm. Als je wat meer ervaring hebt of al wat langer danst, kan je kiezen voor een 6.5 cm hak of hoger.

Salsaschoenen hebben bijna allemaal een suède zool. Deze zolen zorgen ervoor dat draaibewegingen gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden. De suede zool in combinatie met een dunne latex middenzool en lederen voering, maken salsaschoenen zeer flexibel. Dansen, strekken, buigen; alle bewegingen voelen direct een stuk soepeler aan.

Verder hebben typische salsaschoenen een open neus. De meeste modellen hebben bandjes op de voorkant van de voet. Voor beginners is het soms prettig om een voorkant te kiezen waarbij de bandjes worden gesloten door een gaasje. Zoals bij het model van Anna Kern 640-60. Het gaasje geeft vaak meer stabiliteit tijdens het dansen. Daarnaast is een subtiele peeptoe of een gesloten teen ook een optie voor dames die daar de voorkeur aan geven.

Salsaschoenen voor hem

salsa schoenen voor hem werner kern 28023 leer en suede zwarte dansschoenen

Salsa schoenen voor mannen zijn ook beschikbaar in verschillende kleuren, modellen en materiaal. Ook de herenschoenen hebben een suède zool om soepel mee te draaien en glijden.

Naast de klassieke dames- en heren salsaschoenen, is er ook de optie van een salsa sneaker. De zolen van salsasneakers zijn speciaal ontworpen voor het dansen en draaien. Deze zijn namelijk voorzien van een draaipunt of van een suède onderkant, waardoor er minder weerstand is bij de enkels en knieën tijdens het draaien.

De sneakers zijn voorzien van een doorlopende zool of een dunne splitzool. De hele zool biedt meer stevigheid en bescherming en de splitzool juist meer flexibiliteit. Salsasneakers zijn niet alleen bedoeld voor heren. Ook dames die net beginnen met salsa of soms even de voeten willen laten rusten van de danshakken kunnen voor een salsasneaker gaan.

Jouw bezoek aan DANSWinkel Eindhoven

DANSWinkel.nl werkt uitsluitend samen met topmerken uit de danswereld. De merken die wij in de winkel verkopen zijn onder andere Anna Kern, Werner Kern, Diamant, Nueva Epoca, Portdance, Supadance en Rummos.

U bent van harte welkom om langs te komen in de winkel om verschillende modellen salsa schoenen te passen!

dansschoenen winkel dance store eindhoven