Waarom dragen Mannelijke Dansers Dancebelts?

Bij de outfit van mannelijke balletdansers mag een dancebelt niet ontbreken. Een dancebelt is speciaal herenondergoed voor ballet, wat de geslachtsdelen ondersteunt en beschermt tijdens het dansen. Dancebelts shop je nu eenvoudig online via Danswinkel.nl of kom gerust langs bij Danswinkel Eindhoven. Wij verkopen dancebelts van diverse merken, zoals Capezio, Temps Danse, So Danca en Wear Moi. Bij deze dansmerken ben je verzekerd van een dancebelt van hoge kwaliteit.

   

Een dance belt? Waarom moet dat dan?

capezio balletkleding voor heren dancebelts

Dancebelts werden aan het begin van de twintigste eeuw ontworpen. Men merkte dat bepaalde dansbewegingen en choreografieën pijn konden veroorzaken door onvoldoende ondersteunende onderkleding. Een dancebelt zorgt ervoor dat de geslachtsdelen tegen het lichaam gedrukt zitten en daardoor netjes op hun plek blijven bij het dansen. Dancebelts zijn daarnaast zo ontworpen om de specifiek mannelijke details van het lichaam iets te verhullen, zodat alle aandacht naar de danser en zijn danskwaliteiten gaat.

   

De populairste ontwerpen van dance belts

Een dancebelt is qua ontwerp vergelijkbaar met een string of thong. De achterkant bestaat meestal uit slechts een dun strookje stof. Dit zorgt ervoor dat het ondergoed niet zichtbaar is onder strakke danskleding, zoals een balletpakje of een legging voor heren. Een dancebelt heeft een brede, zachte tailleband van elastisch materiaal. Door deze tailleband blijft de dancebelt voor heren goed zitten, zonder te verschuiven of te knellen.

   

De voorkant van een dancebelt bestaat uit stof in de vorm van een driehoek. De dancebelt heeft meerdere lagen stof en is ook iets elastisch, voor optimaal comfort en de beste ondersteuning en versteviging. Sommige dancebelts hebben het model slip en bedekken wat meer. Sommige balletdansers vinden dit comfortabeler om te dragen, maar het nadeel is wel dat de randen van de dancebelt vaak aftekenen en zichtbaar zijn onder strakke balletkleding. Daarom zijn de string modellen het meest populair.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Dancebelts zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Meestal worden dancebelts voor heren uitgevoerd in verschillende tinten huidskleur, zodat hij niet of nauwelijks zichtbaar is onder de danskleding. Sommige dancebelts zijn ook in het wit of zwart te koop

    

Niet alleen onmisbaar voor balletdansers

Dancebelts worden voornamelijk door balletdansers gedragen, die een nette uitstraling willen tijdens het dragen van heren balletkleding. Daarentegen worden dancebelts ook gedragen door vele andere dansers of artiesten, zoals turners, kunstschaatsers, acteurs of circusartiesten in strakke kostuums. Kortom, een dancebelt is een onmisbaar kledingstuk voor heren die in strakke sportkleding optreden.