Spitzen aanmeten in Eindhoven

Het is zover! Je mag op spitzen gaan dansen! Na jaren trainen heb je toestemming van je balletdocent om spitzen te kopen. Om het juiste paar spitzen aan te schaffen is het belangrijk om naar een dansspeciaalzaak te gaan. Bij DANSWinkel Eindhoven hebben wij veel kennis en ervaring om je te helpen bij het aanmeten van de spitzen.

Wanneer mag je op spitzen dansen?

Om op spitzen te kunnen dansen is het op de eerste plaats belangrijk dat je een sterke ballettechniek hebt. Denk hierbij aan een juiste houding, sterk ontwikkelde beenspieren en sterke enkels en voeten. Vaak hanteren balletscholen een minimale leeftijd van 12 jaar om te starten op spitzen, maar dit kan verschillen per dansschool. Het is belangrijk dat de docent per leerling kijkt of hij of zij klaar is om op spitzen te gaan beginnen. Communiceer hier dus goed over met je docent.

Hoe ziet een spitzen afspraak eruit?

Voor het aanmeten van de spitzen in Eindhoven kun je het beste een afspraak inplannen via de site. We kunnen ons op die manier uitgebreid voorbereiden op de afspraak en rustig de tijd nemen.

Zeker als het je eerste paar spitzen is, weet je natuurlijk niet wat je kan verwachten en wat je moet voelen. Het is belangrijk om een goed, passend paar spitzen te kopen om blessures te voorkomen. Als eerste gaan we op zoek naar de juiste lengte en breedte maat. Vervolgens kijken we naar de sterkte van je voet, zodat we de juiste sterkte spitzen daarbij kunnen vinden. Hiervoor nemen we uitgebreid de tijd.

dansmerken bij Danswinkel.nl

Groot assortiment spitzen

spitzen aanmeten eindhoven

Wij werken uitsluitend met professionele top merken. Deze merken hebben jarenlange ervaring en leveren hoge kwaliteit spitzen, zowel voor beginners als professionals. We hebben een breed assortiment aan merken, modellen en maten, zodat wij voor ieder type voet de juiste spitzen kunnen vinden. Een aantal voorbeelden van merken zijn BLOCH, Grishko, Russian Pointe en Capezio.

Natuurlijk hebben wij ook alle accessoires in de winkel om je paar spitzen helemaal compleet te maken. We hebben diverse soorten teenbeschermers om je spitzen iets comfortabeler te laten aanvoelen tijdens het dansen. Ook hebben we verschillende type lint en elastiek die je aan je spitzen kan bevestigen.

Loop gerust een keer binnen in één van onze winkels voor vragen of advies!