Papillon PK1000: De ultieme balletschoen voor beginners!

Begin jij net met balletlessen en ben je op zoek naar stevige balletschoen? Dan is de PK1000 (kinderen) en PA1000 (volwassenen) van Papillon misschien wel iets voor jou! De Papillon PK1000 balletschoenen met doorlopende zool zijn echte bestsellers onder startende dansers van iedere leeftijd. DANSWinkel Eindhoven legt jou precies uit wat deze balletschoentjes al jarenlang zo geliefd maakt.

Waarom is Papillon PK1000 geschikt voor beginners?

papillon pk1000 roze balletschoenen van leer voor kinderen

1. Doorlopende zool

De doorlopende suède zool draagt bij aan de ondersteuning van de voeten en behoudt een stevige grip op de dansvloer. Hierdoor ervaar je een goede balans tijdens het dansen. Bovendien zorgt de doorlopende zool ervoor dat de spieren in de voet zich op de juiste manier kunnen ontwikkelen, omdat de voet extra hard moet werken om te kunnen strekken.

2. Stevig leer

De balletschoenen zijn gemaakt van topkwaliteit leer, wat goed aansluit rond de voet en zorgt voor veel stevigheid. Hierdoor worden de leren balletschoenen met hele zool vaak aangeraden voor kinderen en beginnende dansers.

3. Vast elastiekje

Het fijne aan de Papillon PK1000 en Papillon PA1000 is dat ze zijn voorzien van een elastiek over de wreef. Hierdoor blijft de balletschoen goed rond de voet zitten. Bij sommige balletschoenen moet je dit elastiekje zelf nog aannaaien. Echter bij de Papillon PK1000 balletschoenen zitten deze standaard al vast aan het balletschoentje. Je kan dus direct de balletles in!

Hoe kies je de juiste balletschoenen?

Papillon PK1000 kinder balletschoenen met doorlopende zool van leer

Balletschoenen mogen best strak zitten

Bij het kopen van balletschoenen is het belangrijk om te kijken of de balletschoen op de juiste manier aansluit rondom de voet. Een goed passende balletschoen zorgt namelijk voor de juiste stevigheid en ondersteuning tijdens het dansen. Koop de balletschoenen dus zo min mogelijk op de groei!

Zitten de balletschoenen qua maat goed, maar is het model iets te breed? Door middel van een koordje die door de balletschoen heen loopt, kan de balletschoen naar eigen wens strakker worden aangetrokken.

Houd rekening met de kledingvoorschriften

Balletscholen hebben vaak verschillende voorkeuren qua balletkleding en balletschoentjes. Vraag dus eerst na bij de balletdocent welke balletschoenen gewenst zijn. Denk hierbij aan materiaal, kleur, etc. Hierdoor is de leren balletschoen van Papillon beschikbaar in roze en zwart.

De Papillon PK1000 voor kinderen is beschikbaar in de maten 22 tot en met 33. De Papillon PA1000 is beschikbaar van maat 34 tot en met maat 41,5.