Hoe style je jouw kapsel voor Flamenco Dansen?

Een populaire manier om je haar te stylen als je Flamenco danst is om het uit je gezicht te houden. Dit doe je door middel van een knot of staart. Vaak heeft het haar een scheiding in het midden of een asymmetrisch scheiding. Waarna het net boven de nek bij elkaar wordt gehouden.

Nooit genoeg haaraccessoires

Klassieke haarversieringen binnen de Flamenco danswereld zijn bloemen gemaakt van stof en haarkammetjes. De bloemen zijn meestal rood of wit van kleur en worden afgestemd op de kleuren van de flamenco danskleding en dansschoenen. Uiteraard hoef je niet perse zo’n grote bloem in het haar te dragen! Kleine bloemetjes en glitter haarversieringen geven ook een Flamenco uitstraling, maar dan wat subtieler.

Kapsel ideeën:

Twee verschillende eenvoudige opties om je haar te stylen voor Flamenco:

  1. Creëer de klassieke balletknot zoals eerder genoemd, maar dan wat lager en dichterbij de nek. Kies een midden of zijscheiding voor dat je de ponytail gaat maken en de knot vormt geeft. Zit de knot stevig vast? Dan versier je het haar met losse (nep) bloemen of strass steentjes die je vastzet met schuif of steekspeldjes.
  2. Deze versiering is natuurlijk ook prima te combineren met een hele of halve staart met midden of zijscheiding. Hiervoor heb je alleen een haarborstel, kam, elastiekje en versiering nodig. Maak het eventueel af met een beetje gel of haarspray om het haar te fixeren.

Tip: Wat wellicht wat makkelijker kan zijn is het gebruik van haarspeldjes waar bloemen aan vast zitten. Plaats waar je wilt op het haar. Vaak zie je bloemen midden op het hoofd, midden boven de knot of staart of aan een zijkant voor een asymmetrische stijl.