Hoe bereid je je voor op spitzen aanmeten in DANSWinkel Eindhoven?

Je eerste paar spitzen! Dit is de dag waar je al die tijd voor getraind hebt. Om je eerst spitzen afspraak zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben we enkele tips op een rijtje gezet. Zo kan je je zo goed mogelijk voorbereiden op de eerste keer spitzen aanmeten in DANSWinkel Eindhoven.

Tip 1: Bespreking met de balletdocent

Voordat je een afspraak gaat inplannen bij DANSWinkel Eindhoven is het belangrijk dat je toestemming hebt van de balletleraar om op spitzen te dansen. Ook kan het zijn dat de leraar een specifieke voorkeur heeft over het type spitzen of de soort teenbeschermers. Bespreek dit daarom eerst met de balletdocent. Hij/zij zal jou waarschijnlijk ook informeren over hoe je het beste spitzen kan aanschaffen; namelijk professioneel aangemeten door een dansspeciaalzaak.

russian pointe voorbereiden op spitzen aanmeten

Tip 2: Maak een afspraak in een dansspeciaalzaak

Het is belangrijk dat je spitzen goed aansluiten rond de voet. Hoewel er voldoende ruimte moet zijn om met je tenen te wiebelen, mag je niet gaan schuiven in de dansschoen. We raden altijd aan om je spitzen altijd te laten opmeten door een professional. Hierdoor voorkom je blessures, pijn aan de voeten of verkeerd aangeleerde techniek.

Bij DANSWinkel Eindhoven hebben wij veel kennis en ervaring in het aanmeten van spitzen. Maak gemakkelijk een spitzen pasafspraak online of kom een keertje langs de winkel om een afspraak in te plannen. Een afspraak duurt gemiddeld 45 min.

spitzen aanmeten door danswinkel.nl in eindhoven

Tip 3: Draag geschikte kleding

Draag tijdens de spitzen afspraak comfortabele kleding. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je jouw broekspijpen gemakkelijk hoog kan opstropen. De medewerker van de winkel zal je vragen om in plié en relevé te staan, dus bewegingsvrijheid is van belang. Daarentegen adviseren wij om geen lange rokken of te wijde broeken te dragen. Het is namelijk belangrijk dat wij de voeten en enkels goed kunnen zien.

Tijdens het passen draag je een panty in de spitzen. Je kan ervoor kiezen om deze van tevoren thuis al aan te trekken. Ga dan bij voorkeur voor een convertible spitzen panty met een gat in de onderkant. In de winkel hebben wij altijd panty passokjes liggen, dus dat is ook zeker een optie.

Extra tip: Wanneer je op je spitzen staat, sta je natuurlijk op het puntje van je tenen. Vergeet dus niet van tevoren om je teennagels te knippen.

voorbereiding op spitzen aanmeten in danswinkel eindhoven

Tip 4: Communicatie is key

Tijdens de afspraak is het belangrijk om goed te communiceren. Probeer aandachtig te voelen en omschrijven hoe het voelt om op de verschillende paren spitzen te staan. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat je met het perfecte paar spitzen naar huis toe gaan. Het is ook altijd toegestaan om je dansdocent mee te nemen naar de afspraak. Hij of zij kent jou sterke punten het beste.

Wanneer je de juiste spitzen gevonden hebt, is het de bedoeling dat je zelf de linten en elastieken aan de spitzen bevestigd. Wees niet bang om vragen te stellen tijdens de uitleg hiervan. Wij adviseren daarnaast altijd om de spitzen eerst nog een keer te laten checken door je dansdocent. Mocht hij of zij andere wensen hebben, kunnen de spitzen nog geretourneerd worden.

Wij hopen je snel te zien bij DANSWinkel Eindhoven!

russian pointe spitzen accessoires