Haarstyling voor Argentijnse Tango Dansers

De styling van je haar is natuurlijk heel persoonlijk en echte regels zijn er dan ook niet. Wel zijn er binnen de Argentijnse Tango danswereld een paar praktische aspecten betreft haarstyling waar je rekening mee kan houden.

haarstijlen en inspiratie voor argentijnse tango dansers

Afhankelijk van de lichaamshouding

Hoe je jouw haar doet voor Argentijnse Tango heeft bijvoorbeeld te maken met de soort embrace of omhelzing die je je partner geeft. Close embrace is een populaire vorm van lichaamshouding en contact making met je danspartner. Het betekent dat de bovenlichamen elkaar raken tot aan de taille. Er is geen contact tussen de lichamen onder de taille wat betekent dat er altijd ruimte behoort te zijn tussen de heupen van de danspartners.

De dichte kant van de embrace is waar je ook net wat meer contact voelt met je danspartner. Hier zouden jullie hoofden elkaar zelfs kunnen raken met de rechter zijkant van het voorhoofd. Dit contactpunt is voor zowel leider als volgers hetzelfde. Je zou hier rekening mee kunnen houden door op die plek geen harde of kriebelige haaraccessoires te dragen. Veel tango dansende dames dragen hun haar meer richting de linkerschouder om zich volledig op de dans te kunnen richten.

haarstyling voor argentijnse tango

Argentijnse Tango Haarstyling inspiratie

Een paar eenvoudige en weinig tijdrovende opties om je haar te stylen voor het tijdens het dansen van Tango:

  1. Loshangend over de linkerschouder. Uit het gezicht gehouden door een zachte haarband en loshangend over de linkerschouder.
  2. Gevlochten of ingevlochten haar geaccentueerd met strass haarspeldjes.
  3. Vastgezet als een Flamenco dans lage knot, versierd met een haarkammetje met strass steentjes.
  4. Een Franse rol versierd met glitter haarkammetjes is een elegante optie die wel wat oefening vergt.

Dans je eigenlijk nooit in “close embrace”? dan heb je veel meer opties wat betreft de rechterzijde van je hoofd.

Tip: Glitter en strass in je haar en op je dansschoenen vangen het licht en de aandacht in de vaak wat donkere Milonga setting.