Eerste Ballet Spitzen Aanmeten in Eindhoven

Ga je binnenkort beginnen met het dansen op spitzen? Gefeliciteerd! Danswinkel Eindhoven verwelkomt jou graag in de winkel voor het professioneel laten aanmeten van spitzen. Benieuwd wat je kan verwachten van zo’n passessie? Wij nemen jou graag mee in het proces en geven je een kijkje achter de schermen bij een eerste spitzen pasafspraak in Eindhoven.

1. Boek een spitzen afspraak

Bij Danswinkel Eindhoven nemen we graag de tijd om jou goed te helpen en het juiste paar spitzen aan te meten. Dit duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten. Daarom verzoeken wij om een afspraak te maken voor het laten aanmeten van je spitzen. Gelukkig gaat dit heel gemakkelijk!

Neem telefonisch contact met ons op of maak een afspraak voor spitzen aanmeten via de online agenda:

Tel.nr DANSWinkel Eindhoven: 06 81585686

Eerste ballet spitzen aanmeten in danswinkel eindhoven afspraak spitzen passen

2. Voorbereiden op de afspraak

Wij hebben een aantal tips, waarmee je je het beste kan voorbereiden op het aanmeten van jouw eerste spitzen in Eindhoven:

  • Zorg ervoor dat je toestemming hebt van je balletdocent voor het dansen op spitzen.
  • Knip de teennagels een aantal dagen van te voren recht af, zodat je hier geen last van hebt.
  • Draag geschikte kleding. Bijvoorbeeld een strakke legging of een broek waarbij je de broekspijpen kan opstropen en eventueel een spitzen panty met gat onder de voet.
  • Neem even de tijd om je voeten op te warmen, zodat je geen kramp krijgt tijdens het passen.

3. Hoe meten wij de spitzen aan?

In de Danswinkel in Eindhoven nemen we graag eerst even de tijd om te kijken naar de vorm van je voet, de sterkte van de enkels en je opgebouwde spierkracht. Soms moet je een aantal kleine bewegingen uitvoeren, zoals een plié of een tendu.

Vervolgens krijg je van ons verschillende spitzen om te passen en aan te voelen. De spitzen medewerker zal je hierin begeleiden en vertellen hoe je precies op pointe kan gaan staan. Voel je een pijnpunt, knelt het ergens of zak je juist weg? Laat het vooral weten! Zo kunnen wij samen op zoek gaan naar het beste paar spitzen voor jouw voeten.

4. Na het passen van de spitzen

Nadat de spitzen zijn aangemeten, zullen wij in Danswinkel Eindhoven nog wat uitleg geven over het in gebruik nemen van de spitzen. Zo nemen wij met je door hoe je de linten en elastieken aan de spitzen kan vastnaaien en hoe je de leertjes op de punten kan bevestigen. Alle benodigde accessoires krijg je direct mee met de spitzen, zodat je helemaal geslaagd de winkel verlaat.

Veel plezier met jouw eerste paar spitzen!