Balletkleding voor kinderen kopen? Bezoek DANSWinkel Eindhoven!

DANSWinkel Eindhoven heeft een uitgebreid assortiment aan balletkleding voor kinderen. We bieden diverse modellen, kleuren en materialen aan. Zo is er voor ieder wat wils. De complete basis outfit bestaat voornamelijk uit een balletpakje, balletschoentjes en een panty. De meeste dansscholen hebben eigen kledingvoorschriften opgesteld om meer eenheid in de les te creëren. Check deze danskleding voorschriften daarom altijd van tevoren bij de dansdocent, zo weet je zeker dat je de juiste dansspullen aanschaft.

De Basis: Een Balletpakje

Een balletpak hoort goed rond het lichaam aan te sluiten. Op deze manier zijn de bewegingen goed zichtbaar en kan de docent gemakkelijk corrigeren. De basiskleuren van een balletpak zijn roze, zwart of wit. Vaak dragen de jongere kinderen de kleur roze en kinderen vanaf 6 jaar zwart. Echter kan dit verschillen per dansschool.

In deze kleuren zijn er veel verschillende modellen verkrijgbaar voor zowel jongens als meisjes. Denk aan spaghettibandjes, een hemd model of mouwtjes.

Balletpakjes worden gemaakt van verschillende materialen. Veel pakjes worden gemaakt van katoen. Deze stof voelt zacht aan op de huid en laat lucht door. Daarnaast heb je pakjes gemaakt van lycra. Deze stof ik elastischer en glimt meer dan de katoenen pakjes. Lycra zorgt ervoor dat het pakje nog beter aansluit aan het lichaam. Beide materialen zijn erg fijn in gebruik.

Het belangrijkste gereedschap: Balletschoentjes

Balletschoentjes worden over het algemeen gemaakt van canvas, leer of satijn. Voor de jonge/beginnende danser wordt vaak een lederen balletschoen met een doorlopende zool aangeraden. Dit geeft meer steun en stabiliteit. Tijdens het strekken van de voet geeft het leer meer weerstand, waardoor de spieren in de voet op de juiste manier worden getraind.

De suède zool is verkrijgbaar in zowel een doorlopende als een splitzool variant. Balletschoenen zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals roze, wit, beige en zwart.

10131 capezio balletrokje

Maak de outfit af: Balletaccessoires

Om je ballet outfit helemaal compleet te maken zijn er verschillende accessoires die je toe kan voegen. Onder het balletpak wordt vaak een balletpanty gedragen. Laat je in de winkel goed adviseren over de juiste maat.

Verder kiezen veel kinderen ervoor om een balletrokje of broekje over het balletpak te dragen. Soms zitten de rokjes al standaard vast aan het balletpak, maar ze zijn in verschillende kleuren ook los te verkrijgen in de winkel of webshop.

Om jezelf lekker warm te houden zijn er vestjes of beenwarmers die je over je outfit aan kan trekken. Om alles gemakkelijk mee te nemen naar de les hebben wij bij DANSWinkel Eindhoven veel verschillende dans tassen die goed matchen met je balletkleding.

Kom gerust langs in de winkel. Neem ook eens een kijkje op Danswinkel.nl voor onze volledige collectie balletkleding voor kinderen!